mediaredaktionen.se

Funktioner när WooCommerce och Lastbilsstation kopplas samman

WooCommerce och Lastbilsstation kan ”kopplas samman” med hjälp av ett plugin till WooCommerce. Informationen som lämnas vid en order skickas på så sätt vidare direkt till Unifaun där ordrar skapas till Lastbilsstation.

Vilka funktioner och tjänster ingår?

 1. Automatisk överföring av information
  Grundfunktionen är att information som kunden anger, när en beställning läggs, skickas direkt till logistiksystemet Unifaun varpå logistikordrar skapas som används till Lastbilsstation. Med andra ord behöver enbart utskrift ske varpå dessa logistikordrar kan användas.
 2. Synkning kan ske automatiskt eller manuellt
  Den enklaste lösningen är att information alltid automatiskt förs över till Unifaun. Det underlättar även mest för företagaren som har denna tjänst. Men det finns även möjlighet att aktivera denna överföring av information manuellt. När företagaren vill att logistikordrar till Lastbilsstation ska skapas aktiveras överföringen av informationen varpå utskrift sker.
 3. Välja transportör
  Många företagare som använder Lastbilsstation som logistikpartner använder även andra logistikföretag. Fördelen med Unifaun är att plattformen har samarbete med nästan alla stora logistikföretag. Det går därmed att ha flera olika partners under ”samma tak” och skapa logistikordrar till dessa så länge som WooCommerce används på E-handeln.
 4. Notifieringar
  Ett tillval som kan väljas är ”notifieringar”. Det innebär att kunden får meddelande via mail och/eller sms när produkten är på väg. En tjänst som är mycket uppskattad av kunderna då de kan följa paketets resa och ser att det är skickat osv. Det är ett av många tillval till Unifaun som kan tecknas för att skapa en mer användarvänlig upplevelse för kunderna.
 5. Paketvis eller olika paket
  Det vanligaste är att samtliga produkter som ska sändas iväg skickas i samma kolli med Lastbilsstation. Men det är även möjligt att separata paket ska skapas beroende på vilka produkter som skickas.
 6. Testa och avgör vad som är bäst
  Tack vare att det finns ett testläge går det att prova sig fram med olika tjänster och inställningar för att därmed vara trygg i den tjänst som används.

Kostnader för sammankoppling av WooCommerce och lastbilsstation

Först uppstår en uppstartsavgift. Det är en avgift som skapas när orderkoppling beställs och informationsflödet därmed skapas från WooCommerce till Unifaun.
Därefter uppstår en årlig prenumerationskostnad för att ha tjänsten aktiv. Däremot finns ingen bindningstid utöver den tid som betalats för att ha tjänsten aktiv.