mediaredaktionen.se

Hitta och hyr lediga lokaler i Stockholm: så gör du

Det är inte särskilt svårt att hitta och hyra lediga lokaler i Stockholm. Det finns nämligen en uppsjö av sådana att välja mellan och du kan hitta dem på nätet. Men faktum är att processen involverar fler steg än enbart dessa, om man ska vara noggrann. Till exempel behöver du hitta en lokal som motsvarar ditt företags behov och budget. Dessutom är det ett stort plus om det finns utrymme att fortsätta växa in i kostymen.

Till råga på allt finns det vissa steg som du bör gå igenom redan innan du börjar leta efter lediga lokaler i Stockholm. Nedan går vi igenom vilka dessa är och förklarar varför de är så viktiga!

Att göra innan du börjar leta efter lediga lokaler i Stockholm

För att börja ditt sökande efter lokal i rätt ände bör du gå tillväga enligt följande:

  • Ta reda på hur ditt behov av lokal ser ut. När du ska välja en lokal att hyra är det viktigt att lokalen motsvarar ditt företags behov. Därför bör du börja med att ta reda på hur behovet faktiskt ser ut. Hur stor yta behöver du? Vilken budget har du för detta ändamål? Behöver det finnas parkeringsplatser i nära anslutning till lokalen? Detta är bara några av de frågor som du bör besvara innan du går vidare i processen.
  • Hitta lediga lokaler i Stockholm. När du har satt fingret på ditt behov är det dags att börja matcha det mot de lokaler som är tillgängliga. Detta kan du göra med hjälp av en fastighetsmäklare eller genom att kontakta olika hyresvärdar. Men du kan även göra egna sökningar på nätet för att hitta tillgängliga lokaler att hyra.
  • Gör efterforskningar och besök lokalen. I detta steg är det dags att börja sålla agnarna från vetet. Du är nu redo att göra ytterligare efterforskningar om de olika lokalerna och även börja besöka dessa. Samla på dig så mycket information som du bara kan och kontakta även de hyresvärdar som har tillgängliga lokaler. Besök även lokalerna ifråga för att få en bättre känsla för dem.

När du sedan har hittat den perfekta lokalen att hyra är det dags att förhandla och teckna ett avtal. Sedan är det bara att flytta in!

Coworking som alternativ

För den som inte vill ha ett klassiskt kontor, utan som söker flexibilitet, är Coworkingspaces värt att testa! Det finns en hel del bra Coworkingspaces i Stockholm där man kan hyra in sig. Ofta kännetecknas de av konkurrenskraftiga villkor och priser. Det är ofta populärt för startups och för mindre verksamheter.