mediaredaktionen.se

Föryngra ditt utseende med ögonlocksplastik – se piggare ut

Ögonlocksplastik är en skönhetsbehandling i form av ett kirurgiskt ingrepp. Ingreppet går ut på att förbättra ögonlockens utseende varpå patienten får ett piggare och mer ungdomligt utseende. Såväl de övre som de undre ögonlocken kan behandlas med denna typ av plastikkirurgi.

Det kan finnas flera olika skäl till att du vill genomgå denna behandling. Du kan till exempel ha rent funktionella problem med dina ögonlock eller så vill du främst föryngra ditt utseende lite grann. Genom att genomgå behandlingen kan du bland annat uppnå följande effekter:

  • Hängande hud på ögonlocken som stör synfältet kan avlägsnas för att förbättra synen samt ögonlockens utseende.
  • Påsar under ögonen och andra liknande tecken på åldrande kopplade till de undre ögonlocken kan avhjälpas.
  • Du får ett piggare utseende som dessutom är ett mer ungdomligt sådant.

För vilka typer av patienter lämpar sig ögonlocksplastik som behandling?

Det finns flera olika typer av patienter som kan vara lämpliga kandidater för ögonlocksplastik. Denna kirurgiska behandling lämpar sig bland annat väl för:

  • friska personer utan befintliga sjukdomstillstånd som riskerar att påverka läkningen
  • icke-rökare
  • personer med realistiska mål och en positiv syn på saker och ting
  • personer som inte lider av någon allvarlig ögonsjukdom.

Denna typ av behandling lämpar sig dock inte för alla patienter

Värt att komma ihåg är dock att ögonlocken som bekant är en del av ansiktet. Ibland kan det vara så att dina övre ögonlock börjar hänga lite grann till följd av att huden kring panna och ögonbryn är lite slapp. Om så är fallet kan det vara bättre att utföra en annan kirurgisk behandling där man åtgärdar detta. Det lönar sig vanligtvis att gå till botten med roten till problemet istället för att enbart försöka behandla symtomen.

Din plastikkirurg kan dock hjälpa dig att ta reda på hur det ligger till i ditt enskilda fall. Han eller hon kan göra en bedömning och utvärdering av din ansiktsstruktur och anatomi. Därefter får du förslag på vilka behandlingar som lämpar sig bäst för just dig. Så kontakta din lokala skönhetsklinik för att diskutera dina förutsättning och behov – du kan ofta göra detta genom en kostnadsfri konsultation!